Otroligt lyckad misslyckad köttfärs

Mjo, jag skulle vara en pötnöt och göra supergoda italienska köttbullar i tomatsås till min pöjkvenn. Men det gick inge bra. Till en början i alla fall... Jag kokade först upp en burk krossade tomater med lite oregano, salt, peppar och socker. Det lät jag småputtra medans jag gjorde en köttbullesmet. Smeten gjorde jag av följande (ni får tänka på att vi är fattiga och att vi tager vad vi haver för att göra mat):

 

 

-400 g köttfärs

-typ 0,5 dl havregryn (eller ströbröd om ni har det)

-1 dl vatten (eller mjölk om ni har det så gott ställt)

-salt och peppar

-ägg

-en torr ostkant, sönderhackad


Blanda gryn med vätska, , ägg, ost, salt och peppar till en jämn smet. Låt svälla. Blanda sedan i kött. Forma till köttbullar och stek i fett.

 


Det var problem uppstod. Köttbullarna var så smetiga att de inte ville hålla ihop! "FITTA", tänkte jag och kom snabbt på den genialiska idéen om att göra ett expriment; göra om denna smet till en fyllig sås. Sagt (eller snarare tänkt) och gjort öste jag i resten av de ostekta "köttbullarna", plattade ut dem, lät de få fin färg och sen vips ner med såsen.

Såsen blir fast men gudagod. Typ, nästan det godaste köttfärssåsreceptet evör. Servera med spagetti, och om ni är rika; ett glas rödvin, parmesanost samt ruccola.


Ofrivillig bloggpaus

Jajamensan. Men nu är jag tillbaka. Igen. Detta tycker jag att vi firar åter en gång med ett hurra.

RSS 2.0